Telefon: 031.425.8680 / 031.425.8681 | office@kinisis.ro

Primul pas :

 • consulltatie medicala in specialitatea recuperare medicala
 • evaluare tonus si forta musculara Back-Check – este o metoda de analiza a fortei de contractie statica (izometrica) a unor grupe musculare diferite, desemnate sa realizeze anumite miscari ale corpului. Se urmareste depistarea grupelor musculare deficitare, care creaza un dezechilibru functional al acestor miscari. Aceasta evaluare ne indica aparitia unor posibile dezechilibre intre musculatura agonista (care efectueza o anumita miscare)/antagonista (care efectueaza miscarea opusa); rezultatele sunt integrate intr-un program de recuperare medicala destinat structurilor anatomice deficitare;
 • intocmirea unui program de gimnastica personalizat, de prevenire a instalarii unor suferinte musculo-articulare, pe termen lung, efectuat cu ajutorul a douazeci si doua echipamente ce formeaza Parcul Medical.

Fiecare echipament dedicat kinetoprofilaxiei antreneaza un muschi sau o grupa de muschi care efectueaza o anumita miscare.

Un sistem computerizat inregistreaza si afiseaza miscarile, realizandu-se un permanent bio-feedback cu pacientul.

Programele de kinetoprofilaxie se desfasoara sub indrumarea permanenta a unui kinetoterapeut.

ETAPA 1 –STARTUL

LUNA 1-3

Primele trei luni sunt dedicate:

 •  stabilizarii segmentare a coloanei vertebrale lombare

Aceasta este baza pe care se incepe construirea programului de exercitii.

Reinvatarea activarii musculaturii paravertebrale este cea mai importanta treapta pentru inceperea programului de kinetoterapie.

Specialistii supravegheaza corectitudinea miscarilor, iar pacientul isi poate verifica, in paralel, randamentul, cu ajutorul aparaturii dotate cu senzori de control optic .

 • mobilitatea coloanei  si coordonarea miscarilor

Cercetarile recente au confirmat beneficiile obtinute in urma cresterii mobilitatii trunchiului, a sigurantei efectuarii unor anumite miscari, dupa reinvatarea coordonarii corecte a acestora si dupa activarea optima a contractiei musculare, mai ales a musculaturii posturale (aceasta tinde sa se scurteze datorita sedentarismului).

ETAPA 2

Luna 4-6

Antrenamentul muschilor care efectueaza torsiunea trunchiului

Se instituie un ‘ciclu al spatelui’, care are ca obiective:

 • redresarea dezechilibrelor musculare
 • tonifierea musculturii slabe
 • intinderea muschilor scurtati
 • antrenamentul musculaturii active cu ajutorul propriei greutati corporale

Continuarea imbunatatirii mobilitatii prin diferite exercitii din etapa 1.

ETAPA 3

LUNA 7-9

Exercitii de antrenare a intregii musculature si  de mobilizare  articulara

In acest stadiu se vor inlocui antrenamentele pe grupe musculare izolate cu exercitii pentru corpul intreg, intr-un lant multifunctional. Se vor antrena, de asemenea, miscarile pentru activitatatile zilnice:

 • caratul
 • ridicatul
 • trasul greutatilor

ETAPA 4

Luna 10-12

 

Dupa noua luni de antrenament, sistemul muscular se afla intr-o conditie fizica pregatita pentru antrenamentul liber functional (TRX)
Se intocmeste un program de antrenament individual, in functie de capacitatea fiecarui pacient.

Exercitiile care antreneaza intregul corp confera siguranta coloanei vertebrale si  articulatiilor. Se adreseaza de la incepatori pana la avansati , adecvat fiecaruia.

Antrenamentul cu ajutorul TRX, se bazeaza pe miscari, folosind propria greutate corporala.