Telefon: 031.425.8680 / 031.425.8681 | office@kinisis.ro

Diagnosticul afectiunilor coloanei vertebrale

Dispozitivul (senzorul) spinal

Este un instrument inovator, computerizat, care analizeaza inclinatiile si mobilitatea coloanei vertebrale, a bazinului si a articulatiilor soldului. Dispozitivul este util in diagnosticul cifozelor, scoliozelor, lordozelor, a viciilor  de postura, a tulburarilor de mobilitate pelvina si a soldurilor, depisteaza discopatiile.

Este o metoda accesibila, neinvaziva, neiradianta !

 

Ea are la baza principiul telemetriei(masurare “la distanta”). Folosind un senzor special conceput, cu receptori electronici, care se ruleaza de-a lungul coloanei vertebrale, sunt transmise informatii prin intermediul undelor radio spre computer; acesta preia informatiile, le analizeaza si le compara cu valorile anterioare obtinute la acelasi pacient, si cu valorile standard. Se pot obtine date utile, legate de postura, mobilitatea globala sau segmentara a coloanei vertebrale; sunt  furnizate si elemente legate de capacitatea muschilor de a sustine o pozitie corecta a coloanei vertebrale.

Practic, consta in aplicarea unui suport mobil (sonda) de-a lungul coloanei vertebrale, urmarindu-se configuratia acesteia, atat in plan frontal, cat si din profil; valorile se inregistreaza si se prelucreaza, folosindu-se un algoritm specific, pentru determinarea unor parametri clinici.

Datele obtinute ajuta medicul sa evalueze starea pacientului si sa inteleaga mecanismele care au creat suferinta, pentru ca, apoi sa se poata stabili un plan adecvat de tratament,adaptat particularitatilor pacientului.

Testul este rapid, fiabil, sigur !

Este o metoda ideala pentru depistarea precoce si prevenirea tulburarilor morfofunctionale ale coloanei vertebrale la copii.

Tinand seama de faptul ca investigatia, nu este iradianta, nici invaziva si, in acelasi timp este ieftina, ea se poate repeta la nevoie fara riscuri pentru pacient.

Cu ajutorul ei, se poate estima evolutia bolii pe termen lung si se poate face un prognostic al riscului de aparitie a afectiunior coloanei vertebrale.